ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator Preskoči na vsebino
(03) 423 3000  |  info@sb-celje.si  |  Naročanje na: enarocanje@sb-celje.si
Hitre povezave

  test

  Z novim CT aparatom ponovno do celovite CT diagnostike v Splošni bolnišnici Celje

  Lani decembra se je nepričakovano pokvaril eden od dveh CT aparatov, na katerih je naša bolnišnica do takrat izvajala CT diagnostiko. Ker zaradi starosti aparata iz leta 2009 proizvajalec zanj ni več zagotavljal rezervnih delov, smo to dejavnost morali skrčiti in organizirati na enem CT aparatu. Na njem smo izvajali predvsem preiskave, ki so jih za svoje paciente predpisovali naši bolnišnični oddelki, medtem ko smo zunanje napotitve morali zavračati. Takoj po okvari starega CT aparata, so stekli postopki javnega naročanja, ki so se zdaj uresničili v novem CT aparatu Siemens Definition Force, na katerem smo v začetku tega tedna začeli s prvimi obravnavami pacientov.

  Preberite več

  Svet zavoda je imenoval Aleksandra Svetelška za direktorja Splošne bolnišnice Celje za naslednje mandatno obdobje

  Člani Sveta zavoda Splošne bolnišnice Celje so na 5. redni seji, dne 4. 4. 2022, obravnavali vloge, ki so prispele na razpis za prosto delovno mesto direktorja naše bolnišnice, ki je bil objavljen v časopisu Delo, v Uradnem listu RS in v drugih medijih. Na razpis so prispele vloge treh kandidatov in sicer Irene Nunčič, Gregorja Pajića in Aleksandra Svetelška.

  Preberite več

  Omejitev obiskov hospitaliziranih otrok in izvajanje testiranja

  Zaradi zmanjševanja možnosti za prenos okužb od četrtka, 4. 11. 2021 omejujemo obiske otrok, ki se zdravijo na Otroškem in ORL oddelku naše bolnišnice. Do preklica tega ukrepa so obiski omejeni na otroke, ki so v bolnišnici hospitalizirani brez spremstva starša ali skrbnika. Obiski teh otrok bodo poslej mogoči med 14. in 18. uro. Otroka lahko obišče en obiskovalec, ki mora izpolnjevati PCT pogoj, pri otroku pa lahko ostane pol ure. Dodajamo še informacijo glede testiranja na SARS-CoV-2. Zadnje dneve se z željo po testiranju na SARS-CoV-2 na nas obrača veliko število ljudi, zato še enkrat sporočamo, da v bolnišnici testiranja na novi koronavirus za splošno populacijo ne izvajamo. Izvajamo pa testiranje za paciente, ki so sprejeti na zdravljenje v bolnišnico ter za nekatere skupine pacientov, ki so obravnavani v dnevni bolnišnici ali na specialistično ambulantnem delu.

  Preberite več

  Nabava osebne varovalne opreme v SB Celje

  Zaradi namigovanj nekaterih medijev o netransparentni javni nabavi osebne varovalne opreme, mimo predpisanih zakonskih postopkov, v SB Celje podajamo podrobnejšo razlago načina nabave v našem zavodu. Namigovanja in obtoževanja v medijih ostro zavračamo. Hkrati z obžalovanjem ugotavljamo, da novinarji brez potrebnih znanj o vseh načinih javnega naročanja, svojih dvomov v pravilnost delovanja zavoda, ki ga obravnavajo, ne preverjajo pri neodvisnih strokovnjakih s področja javnega naročanja, ampak na podlagi svojega pomanjkljivega vedenja delajo zaključke, ki neupravičeno sejejo dvom in blatijo ugled ter dobro ime naše ustanove.

  Preberite več