Sodelujejo z nami

Psihosocialna podpora za bolnike in svojce
V okviru projekta »Organizacija in izvedba psihosocialne oskrbe onkoloških bolnikov ter dolgotrajno bolnih otrok in mladih v celjski regiji« so tako bolnikom kot tudi svojcem bolnikov z onkološkimi obolenji v SBC od aprila 2014 naprej na voljo strokovnjaki s področja psihoterapevtske znanosti za pogovor. V društvu Srečališče na Vodnikovi 13 poteka več različnih skupin. Zahtevno je biti sam, ko se nam zamajejo temelji, na katerih smo gradili svoje življenje. Ko zbolimo, smo ranljivi, pojavljajo se čustva, s katerimi je težko živeti in so lahko ovira na poti k okrevanju. Za pogovor  se lahko dogovorite z osebjem Oddelka za hematologijo in onkologijo. Lahko tudi pokličete v Srečališče in se za pogovor dogovorite kar v prostorih društva na Vodnikovi 13 v centru Celja, kjer boste izvedeli tudi vse o možnostih vključitve v skupino ljudi s podobno izkušnjo bolezni.
Kontaktni podatki Ana: 041 454 415, Sabina 031 512 285 e-pošta: info@srecalisce.si, spletna stran: www.srecalisce.si  
Več o projektu:
Na voljo so naslednje oblike podpore:
  •     individualni pogovori na Oddelku za hematologijo in onkologijo v Splošni bolnišnici Celje. Dvakrat na teden je tako bolnikom kot svojcem na oddelku na voljo strokovnjak za dušo, psihoterapevt za pogovor, podporo pri reševanju konkretnih življenjskih problemov, ali za razbremenitev čustvenih stisk.
  •     individualni pogovori v prostorih društva na Vodnikovi 13 v Celju so za tiste, ki trenutno niso na zdravljenju, oziroma nimajo stika s SBCelje. Termini so vsi po predhodnem dogovoru.
  •     posveti, na katerih je lahko prisotna vsa družina.Za termin družinskega svetovanja se dogovorimo po telefonu ali e-pošti, izvaja se v prostorih društva.
  •     skupine bolnikov, v katere se lahko vključijo tako aktualni bolniki kot tudi tisti, ki so bitko z rakom že dobili, pa je pustila (telesne in) duševnebrazgotine. Skupine se dogajajo v prostorih društva na Vodnikovi 13 v Celju.
  •     skupine za starše/otroke bolnih, kjer si prizadeti svojci izmenjajo izkušnje in se razbremenijo. Pod strokovnim vodstvom osvajajo spretnosti, ki jim lahko pomagajo kar najbolje podpreti bolnega družinskega člana.
  •     skupine za sorojence bolnih. Samo nekdo, ki je odraščal v podobni situaciji, ve, kako te zaznamuje imeti bolnega brata in sestro. Živeti v strahu in skrbi za njegovo/njeno zdravje in življenje ter dajati sebe znova in znova na stran. Skupina pod strokovnim vodstvom omogoča oblikovanje s težkimi okoliščinami manj obremenjene identitete. Namen dela s to skupino otrok in mladostnikov je omogočiti udeležencem večjo svobodo odločanja, izbiranja ter več ravnotežja v odnosih v nadaljnjem življenju.
  •     skupine za bolne otroke omogočajo otrokom, da se družijo, igrajo in ustvarjajo v okolju, kjer so sprejeti in razumljeni brez mnogih besed.
  •     skupine za bolne mladostnike nudijo mladim ljudem priložnost za konstruktiven pogled na življenje ter poligon za učenje socialnih spretnosti.
  •     več-družinske skupine. To je posebna, izjemno učinkovita oblika dela z več družinami hkrati, ki se bo dogajala občasno, zato vse zainteresirane vabimo k informativni prijavi.