(03) 423 3000  |  info@sb-celje.si

Cepilno mesto proti covid-19

Cepilno mesto deluje od ponedeljka do petka v dopoldanskem in popoldanskem času v Urgentnem centru Celje v Enoti Službe nujne medicinske pomoči. Priporočeno je, da se zaposleni in obiskovalci na cepljenje prijavijo vnaprej, saj je potrebno zagotavljati ustrezno cepivo. Na cepljenje se prijavijo od ponedeljka do petka med 7. in 15. uro na telefonski številki 03 423 30 52. Ob cepljenju predložijo kartico zdravstvenega zavarovanja in osebno izkaznico.

Od srede, 11. 8. 2021 bomo, zaradi gospodarne uporabe cepiv izvajali cepljenje z dvema različnima cepivoma, in sicer:
- do 14. ure s cepivom Pfizer-Biontecha in s cepivom Modrerne
- od 14 ure samo s cepivom Modrerne.

Nov režim cepljenja ne velja za že naročene paciente.

Cepljenje je enostaven, varen in najučinkovitejši ukrep za zaščito pred covid-19. V Splošni bolnišnici Celje se tega zavedamo. In zavedamo se tudi pomena precepljenosti prebivalstva za vrnitev v nekdanje tirnice življenja in delovanja. Doslej smo cepili le svoje zaposlene, ker pa bi cepljenje radi približali svojim pacientom smo se odločili, da odpremo cepilno mesto tudi zanje. Našo bolnišnico namreč zaradi raznih specialističnih pregledov in posegov dnevno obišče več kot 1.500 pacientov, ki bodo poslej lahko hkrati opravili tudi cepljenje proti covid-19.

Ob tej priložnosti se vsem, ki so se cepili zahvaljujemo za to odločitev. Le z zadostno precepljenostjo prebivalstva nam bo namreč uspelo zajeziti moč epidemije in zagotoviti počasno vračanje v nekdanji način življenje. Vse, ki o tem še razmišljajo, pa pozivamo k cepljenju. Skupaj nam bo uspelo!