ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator Preskoči na vsebino
(03) 423 3000  |  info@sb-celje.si  |  Naročanje na: enarocanje@sb-celje.si

Delovanje bolnišnice v času stavke Sindikata FIDES

V primeru, da stavkovni odbor FIDES ne bo odpovedal stavke, bo delo v Splošni bolnišnici Celje od 15. januarja 2024 do preklica stavke, potekalo v skladu zakonsko določenimi pravili za delo v času stavke. Pacienti, ki v napovedanem terminu zdravstvene storitve zaradi stavke ne bodo mogli opraviti, bodo o tem osebno obveščeni. Vsi ostali pacienti, ki imajo v času stavke termin za obravnavo v bolnišnici in jih naše osebje ne bo kontaktiralo, bodo obravnavani. V primeru, da njihova obravnava ne sodi med zakonsko obvezne, bodo po triažnem pregledu v ambulanti dobili informacijo o novem terminu obravnave. Organizacija dela bo prilagojena stavkovnim zahtevam Sindikata FIDES, zato bo v času stavke prihajalo do časovnih zamikov v obravnavi pacientov. Pacientom se za nevšečnosti vnaprej opravičujemo in jih prosimo za strpnost in razumevanje.


Zagotovljeno bo izvajanje tistih zdravstvenih storitev, katerih opustitev bi v kratkem času vodila v nepopravljivo hudo okvaro zdravja ali v smrt, zlasti pa:

1. zdravljenje vročinski stanj in infekcij,

2. zdravljenje poškodb in zastrupitev,

3. zdravljenje kroničnih bolezni, če bi njihova opustitev neposredno povzročila poslabšanje zdravstvenega stanja, invalidnost, druge trajne okvare zdravja ali smrt,

4. druge storitve nujne zdravniške pomoči,

5. opravljanje triažnih pregledov,

6. predpisovanje zdravil in pripomočkov za zdravljenje stanj iz prejšnjih točk.

Poleg tega bodo zagotovljene tudi vse zdravstvene storitve za otroke do 18. leta starosti ter bolnike, starejše od 65 let, vse zdravstvene storitve v zvezi z nosečnostjo in porodom ter ukrepi za preprečevanje in obvladovanje nalezljivih bolezni.