ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator Preskoči na vsebino
(03) 423 3000  |  info@sb-celje.si  |  Naročanje na: enarocanje@sb-celje.si

Evropski dan ozaveščanja o srčnem popuščanju

V Splošni bolnišnici Celje bomo letos ponovno obeležili evropski dan ozaveščanja o srčnem popuščanju, zato vas z veseljem vabimo na dogodek z naslovom "Dan srčnega popuščanja: Skrbeti za svoje srce vsak dan", ki bo potekal pod okriljem osebja našega Kardiološkega oddelka v sredo, 10. maja 2023, med 9.30 in 13.30 uro v avli bolnišnice, kletni predavalnici bolnišnice in v kardiološkem centru (Ambulanta za kardiološko rehabilitacijo).

Srčno popuščanje je bolezensko stanje, ko srce ni več sposobno prečrpati dovolj krvi v krvni obtok, da bi zadovoljila potrebe vseh organov. Takrat se v telesu aktivirajo številni mehanizmi, bolniki pa navajajo dokaj značilne težave. Poznamo več bolezni, ki lahko srce tako poškodujejo, da prične popuščati. Osnovno bolezen in srčno popuščanje je potrebno zdraviti, predvsem pa pri zdravih iskati in urejati dejavnike tveganja, da do nastanka bolezni ne pride. Cilj dogodka je zato osveščanje javnosti o pomenu zgodnjega prepoznavanja in ustrezne obravnave srčnega popuščanja, izmenjava izkušenj in povezovanje med zdravstvenimi delavci in bolniki.

Ob tej priložnosti bomo organizirali predavanja strokovnjakov s področja bolezni srca, ki bodo osvetlila različne vidike srčnega popuščanja, ishemične bolezni srca in motenj ritma. Dotaknili se bomo njihovih vzrokov, simptomov, zdravljenja in preventive.

Organizirali bomo informacijsko stojnico, kjer boste lahko pridobili dodatne informacije o srčnem popuščanju in podpornih skupinah v vaši regiji. Uredili bomo tudi presejalno merjenje krvnega tlaka in krvnega sladkorja.

Pripravljamo tudi t.i. dan odprtih vrat ambulante za kardiološko rehabilitacijo, kjer bo ekipa predstavila način delovanja in rezultate.

Koronarni klubi imajo velik družbeni pomen, zato tudi njih vabimo k aktivni udeležbi na dogodku, lahko preko stojnice ali predstavitve na predavanjih.

Veseli bomo, če se nam boste na dogodku pridružili, saj smo prepričani, da bo dobra priložnost za širjenje znanja, izmenjavo izkušenj in povezovanje med vsemi, ki se na različne načine srečujemo z boleznimi srca.

Veselimo se srečanja z vami!

Vljudno vabljeni!