ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator Preskoči na vsebino
(03) 423 3000  |  info@sb-celje.si  |  Naročanje na: enarocanje@sb-celje.si

Evropski dan ozaveščanja o srčnem popuščanju 2024

V Splošni bolnišnici Celje bomo tudi letos obeležili evropski dan ozaveščanja o srčnem popuščanju.

Srčno popuščanje je bolezensko stanje, ko srce ni več sposobno prečrpati dovolj krvi v krvni obtok, da bi zadovoljila potrebe vseh organov. Takrat se v telesu aktivirajo številni mehanizmi, bolniki pa navajajo dokaj značilne težave. Poznamo več bolezni, ki lahko srce tako poškodujejo, da prične popuščati. Osnovno bolezen in srčno popuščanje je potrebno zdraviti, predvsem pa pri zdravih iskati in urejati dejavnike tveganja, da do nastanka bolezni ne pride.

Z aktivnostmi na informacijski stojnici in predavanjih bomo javnosti predstavili značilnosti srčnega popuščanja, načinih zdravljenja in preventivnimi ukrepi.

V četrtek, 9. maja 2024, bo tako med 10. in 12. uro v avli bolnišnične poliklinike informacijska točka, na kateri bodo naši sodelavci vsem zainteresiranim predstavili vzroke, znake in zdravljenje srčnega popuščanja, odgovarjali na njihova vprašanja ter jim brezplačno izmerili krvni tlak in krvni sladkor. Od 9. do 13. ure bo potekalo predavanje o srčnem popuščanju za javnost v predavalnici bolnišnice.

Vljudno vabljeni!