Posebna triaža pacientov, ki potrebujejo nujno medicinsko pomoč in obravnava v dveh ločenih enotah UCC COVID in UCC NOVI + odgovori pnevmologov na vprašanja glede COVID-19

19. 03. 2020 ob 03:32

Da bi zmanjšali tveganje za prenos okužbe na paciente, ki v bolnišnico prihajajo in se v njej zdravijo zaradi drugih zdravstvenih težav, na minimum, smo organizirali dve ločeni enoti z delovišči za nudenje nujne medicinske pomoči. Od petka, 20. 3. 2020 od 7. ure naprej vzpostavljamo posebno triažo pod nadstreškom Urgentnega centra Celje. Na tej triaži bomo, na osnovi vprašalnika in osnovnih meritev, paciente ločili v dve skupini.

  • Pacienti, ki so potencialno okuženi z novim koronavirusom, bodo preko vhoda št. 20 (vhod v Urgentni center Celje) vstopili v UCC COVID, kjer bo opravljena njihova zdravstvena obravnava.
  • Druga skupina pacientov, to so pacienti, ki ne kažejo nobenih znakov okužbe z novim koronavirusom, pa bo ob prejemu posebnega obrazca, napotena na vhod št. 6 (vhod na nekdanjo urgenco), kjer bo vstopno mesto za zagotovitev nujne medicinske pomoči v UCC NOVI.

 

Na triažnem mestu pod nadstreškom Urgentnega centra Celje, bo potekala tako triaža odraslih pacientov kot tudi otrok.

 

Za obravnavo otrok, ki sledi triaži, je pri otrocih, ki ne kažejo znakov okužbe predvidena obravnava v ambulanti Otroškega oddelka (vhod št.14). Obravnava otrok, ki so potencialno okuženi, pa bo potekala v UCC COVID.

Vse paciente, ki bodo nujno medicinsko pomoč iskali v naši bolnišnici prosimo, da se dosledno držijo navodil zdravstvenega osebja in tako zaščitijo sebe, druge paciente in naše osebje.

 

Preberite - COVID-19 - specialist za pljučne bolezni odgovarja na vprašanja pacientov