Sodelovanje Splošne bolnišnice Celje v raziskavi HEALS

28. 01. 2019 ob 10:21

Institut »Jožef Stefan« v sodelovanju s Splošno bolnišnico Celje sodeluje v mednarodni raziskavi HEALS (Health and Environement-wide Associations Based on Large Population Surveys – Povezava med okoljem in zdravjem pri velikih populacijskih preiskavah), ki jo sofinancirata Evropska komisija v okviru 7. okvirnega programa in Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije preko programa P1-0143.

Namen raziskave je preučevanje zdravja in razvoja otrok od rojstva naprej ter zdravja njihovih staršev v povezavi z različnimi vplivi iz okolja. Zbrani podatki bodo pomagali bolje razumeti možne vzroke nekaterih bolezni ter s tem omogočili razvoj učinkovitejših načinov njihovega preprečevanja pri prihodnjih generacijah.

Več o raziskavi lahko preberete na spletni strani, kjer je predstavljen celoten projekt, njegov potek, projektni partnerji, kot tudi rezultati: http://www.heals-eu.eu/

Osnovne informacije najdete tudi v zloženki: prva stran zloženke, druga stran zloženke.

Raziskava je za celjsko regijo pomembna tudi zaradi vseh okolijskih izzivov, s katerimi se sooča regija.

Vse nosečnice vljudno vabimo k sodelovanju. K sodelovanju v raziskavi se lahko prijavite tudi preko spletne prijave na tej povezavi: 

Raziskava HEALS-prijava - EnKlikAnketa - 1KA spletne ankete

 ali na telefonsko številko: 070 502 698. Če se ne utegnemo oglasiti, vas pokličemo nazaj!