ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator Preskoči na vsebino
(03) 423 3000  |  info@sb-celje.si  |  Naročanje na: enarocanje@sb-celje.si

Svet zavoda je imenoval Aleksandra Svetelška za direktorja Splošne bolnišnice Celje za naslednje mandatno obdobje

Člani Sveta zavoda Splošne bolnišnice Celje so na 5. redni seji, dne 4. 4. 2022, obravnavali vloge, ki so prispele na razpis za prosto delovno mesto direktorja naše bolnišnice, ki je bil objavljen v časopisu Delo, v Uradnem listu RS in v drugih medijih. Na razpis so prispele vloge treh kandidatov in sicer Irene Nunčič, Gregorja Pajića in Aleksandra Svetelška.

Potem, ko so kandidati na seji predstavili svoj program in odgovorili na vprašanja članov sveta zavoda, so ti glasovali o imenovanju. Z večino glasov so za direktorja imenovali Aleksandra Svetelška. Štiriletni mandat na funkciji direktorja Splošne bolnišnice Celje bo Aleksander Svetelšek nastopil potem, ko bo k njegovemu imenovanju dala soglasje še Vlada RS.

Predsednik Sveta zavoda Matevž Jug je po koncu glasovanja izrazil zadovoljstvo, da bo bolnišnica v kratkem poleg strokovnega dobila tudi poslovno vodstvo s polnimi pooblastili. Pred Splošno bolnišnico Celje je namreč veliko izzivov, za katere bo treba pripraviti ustrezne ukrepe.