ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator Preskoči na vsebino
(03) 423 3000  |  info@sb-celje.si  |  Naročanje na: enarocanje@sb-celje.si

Donacije

Spoštovane in spoštovani!

V teh dneh smo bili v Splošni bolnišnici Celje deležni velikega odziva širše družbene skupnosti, ki nam je ponudila roko in pomoč pri boju z novim koronavirusom. Z njo smo lažje odgovorili na izzive, ki jih pred nas postavlja ta čas. Vsem se iskreno zahvaljujemo!

Za vse, ki bi nam še želeli pomagati, objavljamo podatke za nakazilo donacijskih sredstev.

Prejemnik: Splošna bolnišnica Celje, Oblakova ulica 5, 3000 Celje

IBAN prejemnika: SI56-0110-0603-0276-827

BIC banke prejemnika: BSLJSI2X

Sklic: SI00 922300-8090

Namen: Donacija za nakup opreme za covid-19

 

Predstavnike podjetij prosimo, da nam podatke za pripravo donacijske pogodbe sporočijo na e-naslov: danijela.gorisek@sb-celje.si .


 

Donacija je darilo, ki je podarjeno brez povratnih ugodnosti. Donator je lahko vsaka pravna ali fizična oseba.
 


Doniranje fizičnih oseb


Donacije

Posamezniki lahko donirate z nakazilom na podračun enotnega zakladniškega računa bolnišnice št.: SI56-0110-0603-0276-827 s sklicem na številko 922300, odprt pri Agenciji RS za javna plačila, Urad JP Žalec.

Tako nakazane donacije bomo namenili zgoraj opredeljenemu namenu. Če pa želite svojo donacijo nameniti točno določenemu bolnišničnemu oddelku, številki sklica dodate številko tega oddelka, ki jo lahko najdete na tem seznamu ali pa vam jo povedo v Finančni službi bolnišnice na tel. št. (03) 423 30 46.
Spodaj si lahko ogledate vzorec izpolnjenega univerzalnega plačilnega naloga za nakazilo donacije za opremo.

Izpolnjen univerzalni plačilni nalog lahko dvignete na blagajni bolnišnice, ki je v sklopu vpisnega mesta v avli bolnišnične poliklinike. Tam lahko donacijo vplačate brez plačila provizije.

Izpolnjen univerzalni plačilni nalog - donacija za opremo

Namesto cvetja in sveč na grobu

Kadar se svojci ali prijatelji umrlih odpovedo cvetju in svečam na grobu v korist naše bolnišnice je postopek donacije enak zgoraj opisanemu, le da je sklic drug. V tem primeru se nakazilo opravi s sklicem na številko 922700. Tudi v tem primeru se donacija točno določenemu bolnišničnemu oddelku določi s številko oddelka s seznama.
Spodaj si lahko ogledate vzorec izpolnjenega univerzalnega plačilnega naloga za nakazilo donacije – namesto cvetja na grobu. Tudi v tem primeru lahko izpolnjeni univerzalni plačilni nalog dvignete na blagajni bolnišnice in ga tam tudi brez plačila provizije plačate.

Izpolnjen univerzalni plačilni nalog - donacija - nakazilo namesto cvetja
Doniranje pravnih oseb


Za donacije, ki jih bolnišnici namenijo pravne osebe praviloma sklepamo donacijsko pogodbo, v kateri sta opredeljena namen in višina donacije. Kontaktna oseba za pripravo donacijske pogodbe je:

Danijela Gorišek, univ. dipl. ekon.
vodja službe za odnose z javnostmi
Tel. št.: (03) 423 30 14
e-naslov: danijela.gorisek@sb-celje.si