ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator Preskoči na vsebino
(03) 423 3000  |  info@sb-celje.si  |  Naročanje na: enarocanje@sb-celje.si

Medijski kotiček

V Splošni bolnišnici Celje si ves čas prizadevamo za korektno in transparentno sodelovanje z vsemi mediji. O delovanju bolnišnice in dogodkih javnost seznanjamo s sporočili za javnost, občasnimi novinarskimi konferencami, izjavami za medije ter odgovori na novinarska vprašanja. 

Aktualne vsebine objavljamo tudi na bolnišnični Facebook, XInstagram in YouTube  strani.


Komuniciranje o zdravstvenem stanju in zdravstveni obravnavi pacientov

Glede na to, da kljub znani zakonodaji s področja varovanja pacientovih pravic in varovanja osebnih podatkov, pogosto prejemamo vprašanja o zdravstvenem stanju in zdravstveni obravnavi posameznih pacientov, predstavnike medijev na tem mestu še enkrat obveščamo, da teh in takšnih podatkov medijem ne dajemo.

Vsi pacienti, tudi če so udeleženci prometnih, delovnih ali drugih nesreč, kaznivih dejanj ipd. imajo pravico do zasebnosti in varovanja njihovih osebnih podatkov. Predstavnike medijev prosimo, da informacije v zvezi s takšnimi pacienti, ki so bili pripeljani na zdravljenje v našo bolnišnico, poiščejo na Policiji ali pri svojcih pacientov.

Tudi v primeru, ko pacienti javnosti sami ali v sodelovanju z odvetniki posredujejo določene navedbe v zvezi z zdravljenjem v bolnišnici, zdravstvenih stanjem pacienta ali vrednostne sodbe postopkov zdravljenja, s katerimi je lahko neupravičeno prizadeta pravica ali interes zdravstvene ustanove, je komuniciranje bolnišnice omejeno. Tudi v teh primerih bolnišnice brez dovoljenja pacienta ne moremo komunicirati njihove obravnave in osebnih podatkov.