ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator Preskoči na vsebino
(03) 423 3000  |  info@sb-celje.si  |  Naročanje na: enarocanje@sb-celje.si

Sporočila za javnost

Dan odprtih vrat ob Svetovnem dnevu varnosti pacientov

V Splošni bolnišnici Celje smo se odzvali povabilu Zveze organizacij pacientov Slovenije in v sodelovanju z njimi pripravili Dan odprtih vrat, ki bo v petek, 15. 9. 2023. S temi aktivnostmi letos obeležujemo Svetovni dan varnosti pacientov, ki ga od razglasa Svetovne zdravstvene organizacije vsako leto obeležujemo 17. septembra.

Preberite več

Evropski dan ozaveščanja o srčnem popuščanju 2023

V Splošni bolnišnici Celje bomo letos ponovno obeležili evropski dan ozaveščanja o srčnem popuščanju, zato vas z veseljem vabimo na dogodek z naslovom "Dan srčnega popuščanja: Skrbeti za svoje srce vsak dan", ki bo potekal pod okriljem osebja našega Kardiološkega oddelka v sredo, 10. maja 2023, med 9.30 in 13.30 uro v avli bolnišnice, kletni predavalnici bolnišnice in v kardiološkem centru (Ambulanta za kardiološko rehabilitacijo).

Preberite več

Otvoritev Etape 1 nadomestne novogradnje SB Celje

Investicijski projekt Nadomestna novogradnja Splošne bolnišnice Celje predstavlja dolgoročno osnovo za nadaljnji prostorski in strokovni razvoj bolnišnice ter nadgradnjo programa zdravstvene dejavnosti v smeri izpolnjevanja spremenjenih pričakovanj uporabnikov zdravstvenih storitev in potreb zaradi spremenjenih demografskih trendov. Trenutno namreč kar polovica bolnišničnih oddelkov zdravstveno dejavnost izvaja v starih stavbah, od katerih je najstarejša iz leta 1887. Projekt je že več let največji investicijski projekt v celjski bolnišnici, pa tudi eden izmed največjih investicijskih projektov v slovenskem zdravstvu. Razdeljen je na več faz. V začetku letošnjega leta smo namenu predali del, poimenovan Etapa 1 nadomestne novogradnje, ki zajema dozidavo in nadzidavo obstoječe stavbe Urgentnega centra Celje do tretje podaljšane gradbene faze v petih nadstropjih ter dokončanje kleti, pritličja in heliporta. V novih prostorih so v začetku letošnjega leta začele delovati Dnevna bolnišnica in anesteziološke ambulante. Slovesnosti se bo udeležil predsednik vlade dr. Robert Golob, slavnostni govornik na otvoritvi pa bo minister za zdravje Danijel Bešič Loredan,

Preberite več

V SB Celje smo naredili prvi korak v elektrofiziološko vejo kardiologije

Novembra letos smo v SB Celje izvedli prvo elektrofiziološko preiskavo in radiofrekvenčno ablacijo atrijske fibrilacije. Poseg, s katerim zdravimo motnje srčnega ritma, predstavlja prvi korak v elektrofiziološko vejo kardiologije, ki je v Celju do zdaj še nikoli nismo izvajali. Poseg smo izvedli pod mentorstvom prof. dr. Andreja Pernata, dr. med. iz Kliničnega oddelka za kardiologijo UKC Ljubljana. Poleg pomembnega strokovnega napredka dejavnosti, je izvajanje teh posegov dobrodošlo tudi za skrajševanje zelo dolgih čakalnih dob na področju invazivne obravnave motenj srčnega ritma. Do zdaj so namreč te storitve izvajali le oba klinična centra in SB Izola. Letno bomo opravili 50 tovrstnih posegov.

Preberite več

Z novim CT aparatom ponovno do celovite CT diagnostike v Splošni bolnišnici Celje

Lani decembra se je nepričakovano pokvaril eden od dveh CT aparatov, na katerih je naša bolnišnica do takrat izvajala CT diagnostiko. Ker zaradi starosti aparata iz leta 2009 proizvajalec zanj ni več zagotavljal rezervnih delov, smo to dejavnost morali skrčiti in organizirati na enem CT aparatu. Na njem smo izvajali predvsem preiskave, ki so jih za svoje paciente predpisovali naši bolnišnični oddelki, medtem ko smo zunanje napotitve morali zavračati. Takoj po okvari starega CT aparata, so stekli postopki javnega naročanja, ki so se zdaj uresničili v novem CT aparatu Siemens Definition Force, na katerem smo v začetku tega tedna začeli s prvimi obravnavami pacientov.

Preberite več

Svet zavoda je imenoval Aleksandra Svetelška za direktorja Splošne bolnišnice Celje za naslednje mandatno obdobje

Člani Sveta zavoda Splošne bolnišnice Celje so na 5. redni seji, dne 4. 4. 2022, obravnavali vloge, ki so prispele na razpis za prosto delovno mesto direktorja naše bolnišnice, ki je bil objavljen v časopisu Delo, v Uradnem listu RS in v drugih medijih. Na razpis so prispele vloge treh kandidatov in sicer Irene Nunčič, Gregorja Pajića in Aleksandra Svetelška.

Preberite več

Omejitev obiskov hospitaliziranih otrok in izvajanje testiranja

Zaradi zmanjševanja možnosti za prenos okužb od četrtka, 4. 11. 2021 omejujemo obiske otrok, ki se zdravijo na Otroškem in ORL oddelku naše bolnišnice. Do preklica tega ukrepa so obiski omejeni na otroke, ki so v bolnišnici hospitalizirani brez spremstva starša ali skrbnika. Obiski teh otrok bodo poslej mogoči med 14. in 18. uro. Otroka lahko obišče en obiskovalec, ki mora izpolnjevati PCT pogoj, pri otroku pa lahko ostane pol ure. Dodajamo še informacijo glede testiranja na SARS-CoV-2. Zadnje dneve se z željo po testiranju na SARS-CoV-2 na nas obrača veliko število ljudi, zato še enkrat sporočamo, da v bolnišnici testiranja na novi koronavirus za splošno populacijo ne izvajamo. Izvajamo pa testiranje za paciente, ki so sprejeti na zdravljenje v bolnišnico ter za nekatere skupine pacientov, ki so obravnavani v dnevni bolnišnici ali na specialistično ambulantnem delu.

Preberite več