ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator Preskoči na vsebino
(03) 423 3000  |  info@sb-celje.si  |  Naročanje na: enarocanje@sb-celje.si

Sporočila za javnost

Evropski dan ozaveščanja o srčnem popuščanju 2024

V Splošni bolnišnici Celje bomo letos ponovno obeležili evropski dan ozaveščanja o srčnem popuščanju, zato vas z veseljem vabimo na dogodek, ki bo potekal pod okriljem osebja našega Kardiološkega oddelka v četrtek, 9. maja 2024, med 9. in 13 uro v avli bolnišnice in kletni predavalnici bolnišnice.

Preberite več

Tovarna zdravil Krka celjski bolnišnici donirala polisomnograf z opremo za boljše določanje motenj spanja pri otrocih in mladostnikih

Krka, tovarna zdravil, d. d., Novo mesto je Otroškemu oddelku Splošne bolnišnice Celje podarila polisomnograf z opremo za boljše odkrivanje motenj spanja otrok in mladostnikov, ki jih obravnavamo v našem Laboratoriju za motnje spanja otrok in mladostnikov. Krka, katere temeljno poslanstvo je že 70 let omogočati ljudem zdravo in kakovostno življenje, se je ob svojem jubileju odločila pomagati številnim slovenskim zdravstvenim ustanovam. Donacije je namenila obema kliničnima centroma in še desetim slovenskim bolnišnicam. Z donacijo Otroškemu oddelku Splošne bolnišnice Celje bo diagnostika motenj spanja prijaznejša za male paciente, povečala se bo njena dostopnost ter olajšalo delo zaposlenih.

Preberite več

V Splošni bolnišnici Celje smo opravili že več kot 3.000 robotsko asistiranih operacij

Maja letos je minilo trinajst let od prve robotsko asistirane operacije prostate v naši bolnišnici in v Sloveniji, ki jo je opravil naš specialist urologije, Sandi Poteko, dr. med. V tem času smo naredili več kot 3.000 robotskih operacij, nabor pa z operacij prostate razširili še na operacije na ledvicah, sečevodih, mehurju, nadledvični žlezi in nekaj let kasneje na področje kolorektalnega raka. Po podatkih proizvajalca, ki naš robotski sistem vseskozi spremlja in nadzoruje, je njegova izkoriščenost med najvišjimi, saj na njem letno opravimo več posegov tako od evropskega kot od svetovnega povprečja.

Preberite več

Dan odprtih vrat ob Svetovnem dnevu varnosti pacientov

V Splošni bolnišnici Celje smo se odzvali povabilu Zveze organizacij pacientov Slovenije in v sodelovanju z njimi pripravili Dan odprtih vrat, ki bo v petek, 15. 9. 2023. S temi aktivnostmi letos obeležujemo Svetovni dan varnosti pacientov, ki ga od razglasa Svetovne zdravstvene organizacije vsako leto obeležujemo 17. septembra.

Preberite več

Evropski dan ozaveščanja o srčnem popuščanju 2023

V Splošni bolnišnici Celje bomo letos ponovno obeležili evropski dan ozaveščanja o srčnem popuščanju, zato vas z veseljem vabimo na dogodek z naslovom "Dan srčnega popuščanja: Skrbeti za svoje srce vsak dan", ki bo potekal pod okriljem osebja našega Kardiološkega oddelka v sredo, 10. maja 2023, med 9.30 in 13.30 uro v avli bolnišnice, kletni predavalnici bolnišnice in v kardiološkem centru (Ambulanta za kardiološko rehabilitacijo).

Preberite več

Otvoritev Etape 1 nadomestne novogradnje SB Celje

Investicijski projekt Nadomestna novogradnja Splošne bolnišnice Celje predstavlja dolgoročno osnovo za nadaljnji prostorski in strokovni razvoj bolnišnice ter nadgradnjo programa zdravstvene dejavnosti v smeri izpolnjevanja spremenjenih pričakovanj uporabnikov zdravstvenih storitev in potreb zaradi spremenjenih demografskih trendov. Trenutno namreč kar polovica bolnišničnih oddelkov zdravstveno dejavnost izvaja v starih stavbah, od katerih je najstarejša iz leta 1887. Projekt je že več let največji investicijski projekt v celjski bolnišnici, pa tudi eden izmed največjih investicijskih projektov v slovenskem zdravstvu. Razdeljen je na več faz. V začetku letošnjega leta smo namenu predali del, poimenovan Etapa 1 nadomestne novogradnje, ki zajema dozidavo in nadzidavo obstoječe stavbe Urgentnega centra Celje do tretje podaljšane gradbene faze v petih nadstropjih ter dokončanje kleti, pritličja in heliporta. V novih prostorih so v začetku letošnjega leta začele delovati Dnevna bolnišnica in anesteziološke ambulante. Slovesnosti se bo udeležil predsednik vlade dr. Robert Golob, slavnostni govornik na otvoritvi pa bo minister za zdravje Danijel Bešič Loredan,

Preberite več

V SB Celje smo naredili prvi korak v elektrofiziološko vejo kardiologije

Novembra letos smo v SB Celje izvedli prvo elektrofiziološko preiskavo in radiofrekvenčno ablacijo atrijske fibrilacije. Poseg, s katerim zdravimo motnje srčnega ritma, predstavlja prvi korak v elektrofiziološko vejo kardiologije, ki je v Celju do zdaj še nikoli nismo izvajali. Poseg smo izvedli pod mentorstvom prof. dr. Andreja Pernata, dr. med. iz Kliničnega oddelka za kardiologijo UKC Ljubljana. Poleg pomembnega strokovnega napredka dejavnosti, je izvajanje teh posegov dobrodošlo tudi za skrajševanje zelo dolgih čakalnih dob na področju invazivne obravnave motenj srčnega ritma. Do zdaj so namreč te storitve izvajali le oba klinična centra in SB Izola. Letno bomo opravili 50 tovrstnih posegov.

Preberite več