Kardiološki oddelek

Kardiološki oddelek z zdravstvenimi storitvami za bolnike z boleznimi srca, pljuč in ožilja oskrbuje gravitacijsko območje s približno 300.000 prebivalci. Poleg splošne internistične dejavnosti na njem razvijamo kardiološko invazivno in neinvazivno diagnostiko ter invazivno zdravljenje koronarne arterijske bolezni kakor tudi invazivno diagnostiko in evaluacijo bolezni srčnih zaklopk in etiologije srčnega popuščanja. Zaradi obsega preiskav, ki jih opravljamo, se naše gravitacijsko področje postopno povečuje, saj sprejemamo paciente iz celjske regije, zasavske, novomeške regije, občasno tudi iz gorenjske regije. Hospitalni del oddelka zagotavlja oskrbo internističnih in kardioloških pacientov, ki so sprejeti nujno iz IPP ali elektivno za invazivno srčno diagnostiko. V laboratoriju za invazivno srčno diagnostiko opravljamo nujne in elektivne preiskave na srcu ter posege na koronarnih žilah.
V okviru oddelka delujejo kardiološke ambulante, pulmološka ambulanta, ambulanta za srčno popuščanje, ambulanta za srčne vzpodbujevalnike, funkcionalna diagnostika in ambulanta za tromboteste.
Letno na oddelku zdravimo približno 2.700 bolnikov, opravimo 36.000 ambulantnih pregledov, od tega približno 31.500 v ambulanti za tromboteste. Oddelek ima 33 postelj.

 

Naročanje na specialistične preglede

Naročanje poteka preko Enotne točke za naročanje pacientov od ponedeljka do petka med 7. in 14. uro:

  • po telefonu: 03 423 30 08
  • po pošti na naslov: Splošna bolnišnica Celje, Enotna točka za naročanje pacientov, Oblakova ulica 5, 3000 Celje
  • po elektronski pošti na e-naslov: enarocanje@sb-celje.si

Če je za vašo zdravstveno storitev omogočeno elektronsko naročanje, kar je razvidno iz Potrdila o izdani eNapotnici, se lahko sami naročite preko spletne strani zvem.ezdrav.si oz. narocanje.ezdrav.si (https://narocanje.ezdrav.si/)  na razpoložljivi termin oz. okvirni termin.  

Za naročanje na zdravstveno storitev potrebujete štrevilko eNapotnice in KZZ številko pacienta na kartici ZZZS.


Bolnike nato na pregled vabimo po pošti. 

Pooblaščena oseba za vodenje čakalnih seznamov je asist. dr. Dragan Kovačić, dr. med..

Delovni čas in čakalne dobe

Za svojce in obiskovalce:

Obiski na oddelku: Od ponedeljka do petka: 15.00 - 16.00 ure Sobota, nedelja, prazniki: 14.00 - 15.00 ure Posredovanje informacij svojcem o bolnikih: Od ponedeljka do petka: - za vse bolnike od 14.00 do 14.30 ure Informativni telefon:  (03) 423 34 33 in (03) 423 34 28

Predstojnik oddelka

dr. Dragan Kovačić, dr. med., specialist interne medicine in specialist kardiologije in vaskularne medicine

Glavna medicinska sestra oddelka

Božica Koritnik, dipl. m. s.