Oddelek za bolezni prebavil

Na Oddelku za bolezni prebavil letno opravimo približno 2.300 ambulantnih pregledov, približno 1.300 bolnikov pa v enakem obdobju zdravimo na oddelku. Poleg bolnišničnega dela in specialističnega ambulantnega dela v gastroenterološki ambulanti (vključno s konziliarno službo) zdravniki letno opravijo tudi približno 8.000 terapevtskih in diagnostičnih posegov. To so endoskopske in ultrazvočne obravnave bolnikov, ki zdravnikom v večini primerov takoj razjasnijo bolezensko stanje. Na oddelku je organizirana tudi 24-urna urgentna endoskopska služba, ki je pomembna za zdravljenje krvavitev iz prebavnega trakta. Oddelek ima 32 postelj, od teh 25 standardnih, 6 intenzivnih in 1 negovalno.

 

Naročanje na specialistične preglede

Naročanje poteka preko Enotne točke za naročanje pacientov od ponedeljka do petka med 7. in 14. uro:

  • po telefonu: 03 423 30 08
  • po pošti na naslov: Splošna bolnišnica Celje, Enotna točka za naročanje pacientov, Oblakova ulica 5, 3000 Celje
  • po elektronski pošti na e-naslov: enarocanje@sb-celje.si

Če je za vašo zdravstveno storitev omogočeno elektronsko naročanje, kar je razvidno iz Potrdila o izdani eNapotnici, se lahko sami naročite preko spletne strani zvem.ezdrav.si oz. narocanje.ezdrav.si (https://narocanje.ezdrav.si/ na razpoložljivi termin oz. okvirni termin.  

Za naročanje na zdravstveno storitev potrebujete štrevilko eNapotnice in KZZ številko pacienta na kartici ZZZS.


Pooblaščena oseba za vodenje čakalnih seznamov je Renata Šibli, dr. med..

Delovni čas in čakalne dobe

Za svojce in obiskovalce:

Obiski na oddelku: Od ponedeljka do petka: 15.00 - 16.00 ure, Sobota, nedelja, prazniki: 13.00 - 15.00 ure. Posredovanje informacij svojcem o bolnikih: Od ponedeljka do petka: 14.30 - 15.00 ure. Informativni telefon: (03) 423 34 40 ali (03) 423 34 41

Predstojnica oddelka

Renata Šibli, dr. med., specialistka interne medicine

 

Glavna medicinska sestra oddelka

Marta Jug, mag. zdrav. nege