Oddelek za intenzivno interno medicino

Intenzivna medicina ima v celjski bolnišnici več kot 30-letno tradicijo in je v strokovnem vrhu slovenske intenzivne medicine. Oddelek je organiziran kot samostojni bolnišnični oddelek znotraj skupine internih oddelkov. S sodobno opremo in izurjenim osebjem zagotavljamo neprekinjeno diagnostiko in zdravljenje kritično bolnih s področja konzervativnih strok. Na oddelku rutinsko izvajamo umetno ventilacijo, mehansko podporo cirkulacije, popoln hemodinamski nadzor, metabolni nadzor, začasno in stalno elektrostimulacijo, nadomestno zdravljenje s hemodializo in hemofiltracijo, ultrazvočno diagnostiko vseh vrst in vsa opravila, ki sodijo v okvir sodobne intenzivne nege. Strokovnjaki OIIM že vrsto let aktivno sodelujemo pri razvoju slovenske in evropske intenzivne medicine, saj poleg rednega vseskozi opravljamo tudi raziskovalno in izobraževalno delo. Povprečno letno na oddelku zdravimo približno 400 do 500 bolnikov. Oddelek ima 11 postelj.


Obvestilo za svojce hospitaliziranih pacientov zaradi okužbe s SARS-CoV-2 na COVID OIIM


Spoštovani!

Vaš sorodnik je bil zaradi življenjske ogroženosti ob hudem poteku okužbe s SARS-CoV-2 virusom sprejet v Oddelka za intenzivno interno medicino Splošne bolnišnice Celje. Informacije o bolnikovem zdravstvenem stanju vam bo zdravnik posredoval s klicem na Vaš mobilni telefon (številko nam je bolnik posredoval ob sprejemu v bolnišnico oz. ste nam jo posredovali vi) vsak dan enkrat med 13. in 17. uro. Tekom vikendov in praznikov vas bomo poklicali samo v kolikor se bo zdravstveno stanje vašega svojca pomembno poslabšalo.

V primeru, da je bolnik sposoben komunikacije, dovolimo, da uporablja lastni mobilni telefon za komunikacijo z Vami, ker so osebni obiski svojcev v bolnišnici prepovedani.

Ostanite zdravi !

Prof. dr. Matej Podbregar, dr. med.

Predstojnik Oddelka za intenzivno interno medicino

Delovni čas in čakalne dobe

Za svojce in obiskovalce:

Obiski na oddelku: Vsak dan: 15.00 - 16.15 ure Priporočilo: Pri enem bolniku naj bosta hkrati največ dva obiskovalca. Obisk naj ne traja več kot 15 minut.   

Posredovanje informacij svojcem o bolnikih: Praviloma osebno vsak dan: 14.45 - 15.00 ure, od ponedeljka do petka po predhodnem dogovoru po telefonu od 13.00 do 13.15 ure

Informativni telefon: (03) 423 34 18 (03) 423 34 19

Predstojnik oddelka

Red. prof. dr. Matej Podbregar, dr. med., specialist interne medicine in intenzivne medicine

Glavna medicinska sestra oddelka

Darja Podsedenšek, mag. zdrav. - soc. manag.