Oddelek za maksilofacialno in oralno kirurgijo

Oddelek za kirurgijo čeljusti in obraza opravlja svojo dejavnost za gravitacijsko območje, ki zajema približno 200.000 prebivalcev. Pretežni del zdravstvenih storitev oddelka je ambulantna dejavnost in v njenem okviru ambulantni pregledi, diagnostika in oralno-kirurški posegi. Slednji so predvsem težje odstranitve zaostalih korenin in zob, operacije cist, apikotomije, incizije abscesov in drugi manjši posegi. Operativne posege v splošni anesteziji opravljamo enkrat tedensko v operacijski dvorani oddelka za otorinolaringologijo in cervikofacialno kirurgijo. V okviru bolnišničnega dela naše dejavnosti najpogosteje zdravimo zagozdene in zadržane oz. ovirane zobe, obsežne ciste v zgornji čeljustnici in poškodbe obraznega skeleta. To pomeni, da opravljamo operativno zdravljenje zlomov zgornje čeljustnice, spodnje čeljustnice in ličnice z očesnim dnom.  Hkrati izvajamo tudi kirurško zdravljenje obraznih razvojnih nepravilnosti, kot je na primer mandibularna prognatija. Letno na oddelku zdravimo približno 180 bolnikov, v splošni anesteziji opravimo približno 500 operacij, v ambulantnem delu pa približno 10.000 ambulantnih pregledov in 7.000 operativnih posegov v lokalni anesteziji. Oddelek ima na razpolago 6 postelj na oddelku za otorinolaringologijo in cervikofacialno kirurgijo, ki tudi izvaja nego hospitaliziranih bolnikov.

 

Lokacija ambulante


Ambulanta za oralno in maksilofacialno kirurgijo je v pritličju Splošne bolnišnice Celje, na št. D10, v traktu levo od vhoda št. 7. Prostor za male posege se nahaja na št. A20, prostor za oralno-kirurške posege pa na št. A21. 


Naročanje na specialistične preglede


Naročanje na prvi pregled po telefonu v ponedeljek, torek, četrtek in petek med 8. in 10. uro ter sredo med 12. in 14. uro na telefonski številki (03) 423 33 77. Pacienti se lahko naročijo tudi po pošti ali elektronski pošti na e-naslov: mafa@sb-celje.si ali enarocanje@sb-celje.si. Bolnik naj pride v našo ambulanto z veljavno napotnico pristojnega stomatologa oz. pristojnega zdravnika in rtg sliko. Nujne preglede opravimo takoj.

Če je za vašo zdravstveno storitev omogočeno elektronsko naročanje, kar je razvidno iz Potrdila o izdani eNapotnici, se lahko sami naročite preko spletne strani zvem.ezdrav.si oz. narocanje.ezdrav.si (https://narocanje.ezdrav.si/)  na razpoložljivi termin oz. okvirni termin. Pri naročanju potrebujete številko eNapotnice in številko ZZZS pacienta.

Pooblaščena oseba za vodenje čakalnih seznamov je Lampros Skamagkoulis, dr. dent. med..

Delovni čas in čakalne dobe

Za svojce in obiskovalce:

Obiski na oddelku: Od ponedeljka do petka: 16.00 - 17.00 ure Sobota, nedelja, prazniki: 13.00 - 15.00 ure Posredovanje informacij svojcem o bolnikih: Od ponedeljka do petka po informativnem telefonu med 13.00 in 14.00 ali osebno v ambulanti oddelka za maksilofacialno in oralno kirurgijo št. D10. Informativni telefon: (03) 423 33 77 Po tem telefonu je mogoče tudi telefonsko prenaročanje bolnikov na operativne posege in sicer od torka do petka: od 8.00 do 10.00 

Predstojnik oddelka

Lampros Skamagkoulis, dr. dent. med., specialist maksilofacialne kirurgije

Glavna medicinska sestra oddelka

Bojana Zapušek, ZT