Oddelek za nuklearno medicino

Na oddelku za nuklearno medicino izvajamo diagnostične preiskave z uporabo radioaktivnih snovi (scintigrafije različnih organov) in zdravimo z radioaktivnimi snovmi (zdravljenje benignih bolezni ščitnice z radioaktivnim jodom). Opravljamo celoten spekter scintigrafskih preiskav in ambulantno specialistično obravnavo bolezni ščitnice.  Letno opravimo scintigrafije in zdravljenje z radioaktivnim jodom pri 4.200 bolnikih, večino za ambulantno naročene bolnike. Petnajst odstotkov preiskav opravimo za bolnike z bolnišničnih oddelkov. Na leto v ambulanti za bolezni ščitnice opravimo 3.700 pregledov (štiri odstotke od teh pregledov opravimo pri bolnikih z bolnišničnih oddelkov.

 

Naročanje na specialistične preglede

Napotnico na scintigrafske preiskave lahko prinesete v oddelčno pisarno (soba št. 1) ali jo pošljete po pošti na naslov: Oddelek za nuklearno medicino, Splošna bolnišnica Celje, Oblakova ulica 5, 3000 Celje. Po telefonu se lahko naročite od PON do PET med 8.00 in 12.00 na telefonski številki (03) 423 36 18. Pacienti se lahko naročijo tudi na e-naslov: enarocanje@sb-celje.si 

Naročanje na Ambulanto za bolezni ščitnice poteka preko Enotne točke za naročanje pacientov od ponedeljka do petka med 7. in 14. uro:

  • po telefonu: 03 423 30 08
  • po pošti na naslov: Splošna bolnišnica Celje, Enotna točka za naročanje pacientov, Oblakova ulica 5, 3000 Celje
  • po elektronski pošti na e-naslov: enarocanje@sb-celje.si

Če je za vašo zdravstveno storitev omogočeno elektronsko naročanje, kar je razvidno iz Potrdila o izdani eNapotnici, se lahko sami naročite preko spletne strani zvem.ezdrav.si oz. narocanje.ezdrav.si (https://narocanje.ezdrav.si/)  na razpoložljivi termin oz. okvirni termin.  

Za naročanje na zdravstveno storitev potrebujete štrevilko eNapotnice in KZZ številko pacienta na kartici ZZZS.


Na pregled v ambulanto ali na zdravljenje vas vabimo pisno v dneh pred pregledom, na scintigrafsko preiskavo vas vabimo pisno kmalu po prejemu napotnice.

Pooblaščena oseba za vodenje čakalnih seznamov je Damjana Hrastnik, dr. med..


Delovni čas in čakalne dobe

Info:

Telefon oddelčne pisarne: (03) 423 36 18 Telefon ambulante za bolezni ščitnice: (03) 423 36 17 Elektronska pošta diagnostike in ambulante za bolezni ščitnice: nuklearna.medicina@sb-celje.si

V. d. predstojnice oddelka

Damjana Hrastnik, dr. med., specialistka nuklearne medicine

Glavna radiološka inženirka oddelka

Metka Hudournik, dipl. inž. rad.