Oddelek za ortopedijo in športne poškodbe

Oddelek za ortopedijo in športne poškodbe obravnava klasična ortopedska obolenja. Izjema so le športniki, pri katerih zdravimo poleg kroničnih bolezni tudi sveže poškodbe. To so predvsem akutne poškodbe sklepov (koleno, rama, gleženj, itd.). Oskrbujemo regijo do 210.000 prebivalcev. Na specialističnem in negovalnem nivoju oskrbujemo vsa obolenja, razen ortopedske onkologije, skolioz in kostne tuberkoloze. Operativni program izvajamo v operacijskih dvoranah novega operativnega bloka. Kar 60 odstotkov operativnih posegov na kolenu, ramenu in gležnju izvajamo z maloinvazivno endoskopsko tehnologijo. Pri obravnavi vseh ortopedskih obolenj pa maloinvazivna kirurgija zajema že 40 odstotkov vseh operacij. Oddelek izvaja tudi celovito endoprotetiko kolenskega in kolčnega sklepa, vključno z zamenjavami. Že dobrih štirideset let se v celjski bolnišnici izvaja tudi hrbtenična kirurgija, na začetku z operacijami hernie disci, kasneje pa dopolnjena še s spondilodezami pri nestabilni hrbtenici ali pri degenerativnih obolenjih. Prav tako že dobrih dvajset let izvajamo fiksacijo hrbtenice s transpedikularnimi vijaki, zadnjih deset let tudi z endoskopsko maloinvazivno tehnologijo. Med prvimi v Sloveniji smo uvedli zdravljenje degenerativne bolezni ledvene hrbtenice z vsaditvijo umetnih medvretenčnih ploščic in medtrnastih stabilizacijskih vsadkov ter aksialno zatrditev zadnjega ledvenega segmenta. Povprečno je letno na oddelku hospitaliziranih približno 1.200 bolnikov, opravljenih približno 1.100 operacij in 12.200 ambulantnih pregledov. Oddelek ima 36 postelj, od tega eno vnadstandardni sobi na oddelku za odrasle bolnike. Otroci z ortopedskimi obolenji so nameščeni na otroškem oddelku kirurških strok.

 

Naročanje na specialistične preglede

Naročanje poteka preko Enotne točke za naročanje pacientov od ponedeljka do petka med 7. in 14. uro:

  • po telefonu: 03 423 30 08
  • po pošti na naslov: Splošna bolnišnica Celje, Enotna točka za naročanje pacientov, Oblakova ulica 5, 3000 Celje
  • po elektronski pošti na e-naslov: enarocanje@sb-celje.si

Če je za vašo zdravstveno storitev omogočeno elektronsko naročanje, kar je razvidno iz Potrdila o izdani eNapotnici, se lahko sami naročite preko spletne strani zvem.ezdrav.si oz. narocanje.ezdrav.si (https://narocanje.ezdrav.si/)  na razpoložljivi termin oz. okvirni termin.  

Za naročanje na zdravstveno storitev potrebujete štrevilko eNapotnice in KZZ številko pacienta na kartici ZZZS.

Pooblaščena oseba za vodenje čakalnih seznamov je Marko Mihelak, dr. med..

Podatke o vpisu v čakalni seznam za operativni poseg lahko paciento dobijo na telefonski številki 03 423 32 99.

Delovni čas in čakalne dobe

Za svojce in obiskovalce:

Obiski na oddelku: Od ponedeljka do petka: 16.00 - 17.00 ure Sobota, nedelja, prazniki: 13.00 - 15.00 ure Posredovanje informacij svojcem o bolnikih: Od ponedeljka do petka: 7.30 - 8.00 ure Informativni telefon: (03) 423 33 00

Predstojnik oddelka

Marko Mihelak, dr. med., specialist ortopedske kirurgije

Glavna medicinska sestra oddelka

Tanja Atelšek, dipl. m. s.