Oddelek za otorinolaringologijo in cervikofacialno kirurgijo

Oddelek opravlja celovito bolnišnično in ambulantno dejavnost ter vse diagnostične in terapevtske postopke, ki zadevajo ORL obolenja, razen zdravljenja nekaterih rakavih obolenj. S temi storitvami oskrbuje regijo do 300.000 prebivalcev.

Na oddelku opravljamo vse diagnostične endoskopske postopke in operativne posege zgornjega prebavnega in respiratornega trakta, ščitnice ter sinusov, vključno z odstranjevanjem tujkov (ezofagoskopije, bronhoskopije, direktoskopije, laringomikroskopije, sinusoskopije, epifaringoskopije, otomikroskopije). Nudimo tudi osteoplastično oskrbo frontobazalnih poškodb in osteosintezo s pomočjo mini ploščic pri poškodbah zgornjega in srednjega obraznega masiva. Poleg operativnih posegov na nosnem pretinu opravljamo tudi estetske operativne posege v nosni piramidi in na uhljih. Po sodobnih onkoloških principih operativno odstranjujemo kožne malignome na vratu in obrazu. Opravljamo pa tudi operativne posege prirojenih nepravilnosti vratu in ščitnice. V avdiovestibuloškem kabinetu se ukvarjamo z diagnostiko vrtoglavic, naglušnosti in rehabilitacijo naglušnosti. Ob tem izvajamo tudi avdiološke treninge pri bolnikih, ki so dobili slušno pomagalo.

Z dežurno službo zagotavljamo 24-urno celovito strokovno oskrbo poškodovancev. Povprečno je letno na oddelku hospitaliziranih 2.000 bolnikov, opravljenih pa 2.800 operacij in 19.000 ambulantnih pregledov. Oddelek ima 42 postelj, od tega je 12 postelj namenjenih otrokom. Na oddelku deluje tudi enota bolnišničnega vrtca.

Naročanje na specialistične preglede

 

Odgovorna oseba za vodenje čakalnih seznamov je mag. Božidar Kroflič, dr. med..

 

Delovni čas in čakalne dobe

Za svojce in obiskovalce:

Obiski na oddelku: Od ponedeljka do petka: 16.00 - 17.00 ure Sobota, nedelja, prazniki: 13.00 - 15.00 ure Posredovanje informacij svojcem o bolnikih: Od ponedeljka do petka samo osebno pri zdravniku: 13.00 - 14.00 ure Informativni telefon: (03) 423 33 12

Predstojnik oddelka

mag. Božidar Kroflič, dr. med., specialist otorinolaringologije

Glavna medicinska sestra oddelka

Marjanca But, dipl. m. s.