Obvestila krvodajalcem

Spoštovani krvodajalci / krvodajalke!

V imenu bolnikov prejemnikov krvnih komponent, se iskreno zahvaljujemo za vašo človeško solidarnost, ki omogoča prejemnikom zdravljenje in življenje.

Obveščamo vas, da smo zaradi izredne situacije v Transfuzijskem centru za vse krvodajalce, ki bi v prihodnjih dneh želeli darovati kri, potreben predhodni telefonski posvet. Vse krvodajalce prosimo, da pred prihodom v Transfuzijski center naše bolnišnice pokličejo eno od naslednjih telefonskih številk:
☎️ 03 423 35 97
☎️ 03 423 35 93
in se pogovorijo z našim osebjem. To bo glede na podane informacije ocenilo ali lahko pristopite k darovanju krvi. V telefonskem pogovoru bo dogovorjena tudi ura odvzema v Transfuzijskem centru.

Obveščamo vas, da je krvodajalska akcija, ki je bila planirana v četrtek, 19.03.2020 v Šmarju pri Jelšah, odpovedana, iz preventivnih ukrepov v zvezi s povečano stopnjo tveganja prenosa koronavirusa.

Odpovedana je tudi krvodajalska akcija, ki je bila planirana v četrtek na Polzeli, v veroučni učilnici Župnije Polzela od 07.00 do 11.00 ure.

 

Vse aktualne informacije v zvezi z ukrepi pri krvodajalvcih za preprečevanje prenosa SARS-CoV-2 in termine krvodajalskih akcij najdete na povezavi:

http://www.ztm.si/novice/ukrepi-pri-krvodajalcih-za-preprecevanje-prenosa-sars-cov-2/

 

Spoštovani bolniki!!

Zadeva: TERAPEVTSKI ODVZEMI

Zaradi preventivnih ukrepov v zvezi s povečano stopnjo tveganja prenosa korona virusa Vas obveščamo, da do nadaljnjega (vsaj do drugega tedna v aprilu) NE IZVAJAMO TERAPEVTSKIH ODVZEMOV.

Izjema so samo nujni primeri, ki morajo vstopati v SB Celje skozi vhod za bolnike št. 6 (stari urgentni center).

Pomembno je zdravje vseh nas, zato Vas prosimo, da ostanete doma. 

Vse informacije o spremembah boste izvedeli iz medijev, zato jih vsakodnevno spremljajte.

V upanju, da bi se razmere čim hitreje normalizirale, Vam želimo vse dobro!

Zahvaljujemo se Vam za razumevanje in Vas lepo pozdravljamo!

 

Predstojnica Transfuzijskega centra SB Celje

Janja Pajk, dr. med., spec. transf.