Urološki oddelek

Urološki oddelek deluje kot samostojni bolnišnični oddelek. Oskrbuje regijo do 300.000 prebivalcev. Na njem zdravimo vsa urološka bolezenska stanja. Urološki oddelek danes združuje dve specialistični ambulanti, bolniški oddelek, operacijski sobi za transuretralne posege in odprte operacije, urodinamski laboratorij, ambulanto za impotenco, delno pa sodelujemo tudi pri rentgenoloških preiskavah. Na celjskem urološkem oddelku, prvem samostojnem urološkem oddelku v Sloveniji, uspešno opravljamo tako večje operativne posege kot tudi manjše, minimalno invazivne posege. Uspešno operativno zdravimo bolnike z rakom prostate (radikalna prostatektomija), bolnike z rakom ledvice (radikalna nefrektomija), bolnike z rakom mehurja (radikalna cistektomija), bolnike z rakom penisa ter bolnike z rakom testisa. Izvajamo tudi minimalno invazivne operativne tehnike zdravljenja: transuretralne resekcije prostate, transuretralne resekcije tumorjev mehurja, endoskopske odstranitve kamnov iz sečil. V zadnjem času smo uspešno uvedli še minimalno invazivne posege pri zdravljenju urinske inkontinence in operativne posege na sečnici. Bolnikom z rakom mehurja nudimo oskrbo (operativno zdravljenje s transuretralno resekcijo mehurja, totalno cistektomijo, intravezikalno zdravljenje s citostatikom, imunoterapijo z BCG). V letu 2010 smo v svojo dejavnost uvedli tudi robotsko kirurgijo in do sedaj opravili več kot 2.000 operacij z robotskim sistemom. Več informacij o tovrstni kirurgiji najdete na posebni spletni podstrani za robotsko kirurgijo. Povprečno je letno na oddelku hospitaliziranih več kot 2.000 bolnikov, opravljenih približno 1.200 operacij in 16.000 ambulantnih pregledov. Oddelek ima 34 postelj za odrasle in 4 postelje za otroke na otroškem oddelku kirurških strok. V urološki ambulanti opravljamo celotno diagnostiko uroloških bolezni:

  • ambulantni pregled,
  • cistoskopijo,
  • UZ prostate z biopsijo,
  • urodinamske preiskave,
  • osnovne RTG preiskave.

 

Naročanje na specialistične preglede

Naročanje poteka preko Enotne točke za naročanje pacientov od ponedeljka do petka med 7. in 14. uro:

  • po telefonu: 03 423 30 08
  • po pošti na naslov: Splošna bolnišnica Celje, Enotna točka za naročanje pacientov, Oblakova ulica 5, 3000 Celje
  • po elektronski pošti na e-naslov: enarocanje@sb-celje.si

Če je za vašo zdravstveno storitev omogočeno elektronsko naročanje, kar je razvidno iz Potrdila o izdani eNapotnici, se lahko sami naročite preko spletne strani zvem.ezdrav.si oz. narocanje.ezdrav.si (https://narocanje.ezdrav.si/ na razpoložljivi termin oz. okvirni termin.  

Za naročanje na zdravstveno storitev potrebujete štrevilko eNapotnice in KZZ številko pacienta na kartici ZZZS.

Pooblaščena oseba za vodenje čakalnih seznamov je Sandi Poteko, dr. med..

Delovni čas in čakalne dobe

Za svojce in obiskovalce:

Obiski na oddelku: Od ponedeljka do petka: 15.00 - 16.00 ure Sobota, nedelja, prazniki: 13.00 - 15.00 ure Posredovanje informacij svojcem o bolnikih: Osebno, vsak dan: 14.15 - 14.30 ure Informativni telefon: (03) 423 32 90

Predstojnik oddelka

Sandi Poteko, dr. med., specialist urologije

Glavna medicinska sestra oddelka

Simona Lah, dipl. m. s.