ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator Preskoči na vsebino
(03) 423 3000  |  info@sb-celje.si  |  Naročanje na: enarocanje@sb-celje.si

Odpust iz bolnišnice

O dnevu in uri odpusta vas bo obvestil vaš zdravnik. Medicinsko dokumentacijo, ki jo boste prejeli ob odpustu, morate shraniti oziroma jo predati svojemu osebnemu zdravniku. Prav tako morate upoštevati navodila za nadaljnje zdravljenje, kontrolne preglede in morebitno dieto. Brez spremstva staršev ali skrbnikov iz bolnišnice ne odpuščamo otrok, mlajših od 18 let. Prav tako brez spremstva ne morejo bolnišnice zapustiti tisti bolniki, za katere menimo, da še potrebujejo pomoč. Tistim, ki boste potrebovali prevoz domov z rešilnim avtomobilom bo oddelčni zdravnik napisal napotnico za prevoz. Pri naročilu prevoza vam bo pomagala oddelčna medicinska sestra.


 

Koordinator odpusta

Lahko se zgodi, da zaradi različnih objektivnih razlogov (zdravstvenih ali socialnih) po končanem zdravljenju in odpustu iz bolnišnice za določen ali nedoločen čas ne boste sposobni za samostojno življenje. V tem primeru se boste morali sami ali vaši svojci odločiti o vrsti namestitve po koncu zdravljenja v bolnišnici. Odvisno od pričakovanega poteka zdravljenja oz. bolezni je ta namestitev lahko prehodna ali pa trajna.

Če predvidevate, da boste po odpustu imeli težave z organizacijo oskrbe, vas prosimo, da navežete stik ( vi ali vaši svojci) s koordinatorjem odpusta in skupaj pripravita načrt oskrbe po odpustu, ki vam bo olajšal prehod iz bolnišnične v domačo oskrbo oz namestitev v institucionalno varstvo.

Telefonski številki koordinatorja odpusta: (03) 423 31 12 ali 030 211 165.