ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator Preskoči na vsebino
(03) 423 3000  |  info@sb-celje.si  |  Naročanje na: enarocanje@sb-celje.si

Za bolnike, ki prihajajo na bolnišnično zdravljenje

Sprejem v bolnišnico je lahko načrtovan ali nenačrtovan.

Če prihajate na zdravljenje načrtovano, ob prihodu s seboj prinesite naslednje dokumente:

  • veljavno napotnico osebnega zdravnika,
  • potrjeno kartico zdravstvenega zavarovanja,
  • dokumente z izvidi naročenih in opravljenih preiskav (npr. rentgenske slike, laboratorijske izvide, EKG …),
  • razpoložljivo zdravstveno dokumentacijo o predhodnem zdravljenju,
  • dokazilo o morebitnem nadstandardnem zdravstvenem zavarovanju,
  • veljaven osebni dokument.

V nujnih primerih boste v bolnišnico sprejeti tudi brez dokumentov. Prosimo vas, da v takšnem primeru v 24 urah po sprejemu napotnico v bolnišnico dostavijo vaši svojci. Letna napotnica za ambulantno vodenje ni ustrezna za nenačrtovan oz. nujen sprejem v bolnišnico.


Pacienti, ki prihajajo na bolnišnično zdravljenje, so ob sprejemu v bolnišnico testirani na SARS-CoV-2.

Od 13. julija 2022 je v SB Celje ponovno obvezna uporaba obrazne zaščitne maske tipa IIR (kirurška zaščitna maska). Uporaba obrazne zaščitne maske je obvezna v času gibanja po bolnišnici in pri vseh stikih z zdravstvenim osebjem in ostalimi pacienti in sicer tako za paciente kot tudi za njihove spremljevalce in obiskovalce.

Število spremljevalcev pacientov je ponovno omejeno na eno zdravo osebo.

Tako paciente kot njihove spremljevalce in obiskovalce prosimo, da izvajajo osnovne ukrepe za omejevanje prenosa okužb, kot so razkuževanje rok ter spoštovanje medosebne razdalje.


Ob sprejemu

Ob sprejemu v bolnišnico vas bomo oskrbeli s spalno srajco ali pižamo, jutranjo haljo in copati. Vašo obleko in morebitno drugo prtljago bomo popisali in jo shranili v posebno garderobo ali v vašo bolniško sobo, za stvari pa vam bomo izdali potrdilo. Prosimo vas, da potrdilo s seznamom oddanih predmetov skrbno hranite do odhoda. Če želite, lahko vašo garderobo svojci ali spremljevalci odnesejo s sabo.

Po sprejemu vas bomo odpeljali v vašo bolniško sobo, vas seznanili s sobolniki, osebjem, prostorsko razporeditvijo oddelka in hišnim redom.

Kaj spada v osebno prtljago bolnika

Ob prihodu na zdravljenje imejte s seboj predmete za osebno higieno, kot so milo, zobna krema in zobna ščetka, glavnik, brivnik, osebno kozmetiko, papirnate robčke, damske vložke in podobno. Verjetno ne bo odveč, če boste v osebno prtljago spravili tudi kakšen kos spodnjega perila, kratke nogavice in copate. Bolnice prosimo, da v času bivanja v bolnišnici ne uporabljate ličil, saj je naravna barva kože in nohtov lahko pomemben podatek za diagnostiko in zdravljenje. Prav tako vas želimo spomniti, da s seboj v bolnišnico prinesete tudi vse pripomočke, ki jih potrebujete in uporabljate, npr.: očala za branje, slušni aparat, palico ali bergle za pomoč pri hoji ipd. Če po navodilu izbranega splošnega zdravnika redno uživate določena zdravila, jih prav tako prinesite s seboj, vendar s tem seznanite vašega sobnega zdravnika. Zdravila naj bodo v originalni embalaži.

Denar in vrednostni predmeti

Svetujemo vam, da v bolnišnico ne prinašate večjih količin denarja in dragocenosti. Če jih ob prihodu v bolnišnico vseeno imate, vam svetujemo, da jih izročite svojcem ali pa shranite v trezorju bolnišnice. Za denar in predmete (npr. prenosne telefonske aparate), ki jih boste obdržali pri sebi, ne odgovarjamo. Kadar v bolnišnico sprejmemo nezavestnega bolnika, njegove vrednostne predmete in denar shranimo v trezorju ali pa jih izročimo njegovim svojcem, ki sprejem potrdijo s podpisom.

Hišni red