(03) 423 3000  |  info@sb-celje.si  |  Naročanje na: enarocanje@sb-celje.si

Za bolnike, ki prihajajo na bolnišnično zdravljenje

Sprejem v bolnišnico je lahko načrtovan ali nenačrtovan.

Če prihajate na zdravljenje načrtovano, ob prihodu s seboj prinesite naslednje dokumente:

  • veljavno napotnico osebnega zdravnika,
  • potrjeno kartico zdravstvenega zavarovanja,
  • dokumente z izvidi naročenih in opravljenih preiskav (npr. rentgenske slike, laboratorijske izvide, EKG …),
  • razpoložljivo zdravstveno dokumentacijo o predhodnem zdravljenju,
  • dokazilo o morebitnem nadstandardnem zdravstvenem zavarovanju,
  • veljaven osebni dokument.

V nujnih primerih boste v bolnišnico sprejeti tudi brez dokumentov. Prosimo vas, da v takšnem primeru v 24 urah po sprejemu napotnico v bolnišnico dostavijo vaši svojci. Letna napotnica za ambulantno vodenje ni ustrezna za nenačrtovan oz. nujen sprejem v bolnišnico.


Pacienti, ki prihajajo na bolnišnično zdravljenje, so ob sprejemu v bolnišnico testirani na SARS-CoV-2.


Ob sprejemu

Ob sprejemu v bolnišnico vas bomo oskrbeli s spalno srajco ali pižamo, jutranjo haljo in copati. Vašo obleko in morebitno drugo prtljago bomo popisali in jo shranili v posebno garderobo ali v vašo bolniško sobo, za stvari pa vam bomo izdali potrdilo. Prosimo vas, da potrdilo s seznamom oddanih predmetov skrbno hranite do odhoda. Če želite, lahko vašo garderobo svojci ali spremljevalci odnesejo s sabo.

Po sprejemu vas bomo odpeljali v vašo bolniško sobo, vas seznanili s sobolniki, osebjem, prostorsko razporeditvijo oddelka in hišnim redom.

Kaj spada v osebno prtljago bolnika

Ob prihodu na zdravljenje imejte s seboj predmete za osebno higieno, kot so milo, zobna krema in zobna ščetka, glavnik, brivnik, osebno kozmetiko, papirnate robčke, damske vložke in podobno. Verjetno ne bo odveč, če boste v osebno prtljago spravili tudi kakšen kos spodnjega perila, kratke nogavice in copate. Bolnice prosimo, da v času bivanja v bolnišnici ne uporabljate ličil, saj je naravna barva kože in nohtov lahko pomemben podatek za diagnostiko in zdravljenje. Prav tako vas želimo spomniti, da s seboj v bolnišnico prinesete tudi vse pripomočke, ki jih potrebujete in uporabljate, npr.: očala za branje, slušni aparat, palico ali bergle za pomoč pri hoji ipd. Če po navodilu izbranega splošnega zdravnika redno uživate določena zdravila, jih prav tako prinesite s seboj, vendar s tem seznanite vašega sobnega zdravnika. Zdravila naj bodo v originalni embalaži.

Denar in vrednostni predmeti

Svetujemo vam, da v bolnišnico ne prinašate večjih količin denarja in dragocenosti. Če jih ob prihodu v bolnišnico vseeno imate, vam svetujemo, da jih izročite svojcem ali pa shranite v trezorju bolnišnice. Za denar in predmete (npr. prenosne telefonske aparate), ki jih boste obdržali pri sebi, ne odgovarjamo. Kadar v bolnišnico sprejmemo nezavestnega bolnika, njegove vrednostne predmete in denar shranimo v trezorju ali pa jih izročimo njegovim svojcem, ki sprejem potrdijo s podpisom.

Hišni red