ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator Preskoči na vsebino
(03) 423 3000  |  info@sb-celje.si  |  Naročanje na: enarocanje@sb-celje.si

Fetalna kardiološka šola

14. in 15. april 2023, Celje, Hotel A

Center za fetalno kardiologijo Splošne bolnišnice Celje 14. in 15. aprila 2023 prireja Fetalno kardiološko šolo. Prirojene srčne napake so najpogostejše med prirojenimi napakami organov in organskih sistemov. V Sloveniji v zadnjih letih, pred rojstvom razpoznamo približno polovico bolnikov s prirojenimi srčnimi napakami, polovica pa ostane, kljub univerzalnemu ultrazvočnemu presejanju na prirojene nepravilnosti, neodkritih. Z dodatnim usposabljanjem ginekologov za pregled plodovega srca se uspešnost presejanja pomembno poveča. 

V Celju smo zato v sodelovanju z uveljavljenimi slovenskimi strokovnjaki ter s kolegi iz tujine pripravili Fetalno kardiološko šolo, ki bo potekala 14. in 15. aprila 2023. Namen šole je na enem mestu predstaviti prenatalno ultrazvočno diagnostiko relevantnih kardioloških stanj pri plodu, njihovo multidisciplinarno obravnavo ter pričakovanja glede kardiološkega in nevrokognitivnega izhoda, kot jih lahko pričakujemo pri otrocih s prirojenimi srčnimi napakami in prenatalno ugotovljenimi motnjami srčnega ritma. 

Šola je prvenstveno namenjena ginekologom, specializantom in specialistom, ki se pri svojem delu srečujejo s prenatalno ultrazvočno diagnostiko.


Program Fetalne kardiološke šole

Prijave zbiramo na e-naslovu izobrazevanje@sb-celje.si