ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator Preskoči na vsebino
(03) 423 3000  |  info@sb-celje.si  |  Naročanje na: enarocanje@sb-celje.si
Hitre povezave

  NOVICE

  50 let dializne dejavnosti v SB Celje

  V sredo, 26. oktobra 2022, smo v Narodnem domu Celje praznovali 50-letnico uvedbe hemodialize za zdravljenje kronične ledvične odpovedi v zdravstveno dejavnost naše bolnišnice, s čimer je bil postavljen pomemben mejnik v strokovnem razvoju ustanove in neprecenljiva pridobitev za ledvične bolnike naše regije. Kako drugače opisati uvedbo zdravljenja z aparatom, ki tako natančno simulira funkcijo človeškega organa, da ljudem pri odpovedi delovanja obeh ledvic zagotovi preživetje. Prva hemodializa pri bolnici z odpovedjo ledvic je bila v naši bolnišnici izvedena 29. maja 1972.

  Svet zavoda je imenoval Aleksandra Svetelška za direktorja Splošne bolnišnice Celje za naslednje mandatno obdobje

  Člani Sveta zavoda Splošne bolnišnice Celje so na 5. redni seji, dne 4. 4. 2022, obravnavali vloge, ki so prispele na razpis za prosto delovno mesto direktorja naše bolnišnice, ki je bil objavljen v časopisu Delo, v Uradnem listu RS in v drugih medijih. Na razpis so prispele vloge treh kandidatov in sicer Irene Nunčič, Gregorja Pajića in Aleksandra Svetelška.

  Operacije in zdravljenja onkoloških bolnic na Ginekološko-porodniškem oddelku potekajo brez omejitev

  Zaradi posamičnih neustreznih medijskih navedb poudarjamo, da na Ginekološko-porodniškem oddelku naše bolnišnice tudi v času omejitev operativnih programov zaradi zdravljenja pacientov s covid -19, operiramo in zdravimo vse onkološke bolnice. Omejene pa so operacije drugih, nenujnih bolezenskih stanj. Vsi si želimo in prizadevamo, da bodo omejitve kmalu za nami in bomo lahko na voljo vsem pacientom, ki nas potrebujejo.

  HAT zaželen za redni pregled nosečnic, ki niso cepljene proti covidu-19 ali ga niso prebolele

  V porodnišnici Splošne bolnišnice Celje želimo v čim večji možni meri zmanjšati možnosti za okužbo s SARS-CoV-2. Ker nosečnice zaradi velikega deleža necepljenosti sodijo med rizične skupine, v porodnišnici pa se v času ambulantne obravnave zadržujejo daljši čas, smo sprejeli naslednji varnostni ukrep. Nosečnice, ki ne izpolnjujejo pogoja PCT in v porodnišnico ne prihajajo zaradi nujnega stanja, naj imajo za ambulantno obravnavo veljaven hitri antigenski test (HAT). Večinoma gre za nosečnice, ki v porodnišnico prihajajo na CTG kontrolo ali UZ pregled. HAT naj opravijo pred načrtovanim obiskom pri enem od izvajalcev testiranja na SARS-CoV-2.

  Informacije o načinu delovanja bolnišnice v spremenjenih pogojih

  Od 20. aprila naprej v Splošni bolnišnici Celje začenjamo s postopnim večanjem izvajanja nenujnih zdravstvenih storitev. Termini, ki so jih pacienti dobili pred razglasitvijo epidemije ne veljajo več. Pripravljeni so novi čakalni seznami. O novih terminih bodo pacienti seznanjeni po pošti. Vabilu bo priložen tudi anketni vprašalnik o zdravstvenem stanju pacienta in svojcev s katerimi živi v skupnem gospodinjstvu. Vse paciente pozivamo, da ob tem navedejo prave in resnične podatke o svojem zdravstvenem stanju in o zdravstvenem stanju svojcev s katerimi živijo v skupnem gospodinjstvu. Tu najdete tudi informacije o delovanju urgentnega centra,...

  Navodila glede izrednih vstopov v SB Celje v času poostrenih varnostnih ukrepov

  V Splošni bolnišnici Celje smo prejeli vrsto ukrepov s katerimi zmanjšujemo možnost za okužbo hospitaliziranih pacientov in naših zaposlenih z novim koronavirusom. Vstop v celotno bolnišnico je zato zelo omejen. Ker pa sama narava dejavnosti, ki jo opravljamo, prinaša nekatere posebne situacije, smo pripravili navodila, kako ravnati v primeru obiska svojcev v primeru težkega zdravstvenega stanja pacienta, prihoda zaradi urejanja postopkov in dokumentacije v primeru smrti in slovesa od pokojnega ter vnosa nujnih osebnih stvari hospitaliziranim pacientom

  Zapiranje vhodov in drugi ukrepi ob pojavu večjega števila pacientov s sumom na nov koronavirus

  Zaradi povečanega števila sumov na okužbo z novim koronavirusom (SARS-CoV-2) in tudi pacientov s potrjeno okužbo v Sloveniji, v Splošni bolnišnici Celje od danes do preklica sprejemamo nekatere zaščitne ukrepe, s katerimi bi radi zmanjšali možnosti za okužbo pacientov, ki v bolnišnico prihajajo zaradi drugih zdravstvenih problemov, hospitaliziranih pacientov in naših zaposlenih. Prvi ukrep je zapiranje nekaterih vhodov v prostore Splošne bolnišnice Celje. Od 6. 3. 2020 do preklica ali spremembe bodo tako zaprti vhodi s številkami: 1A, 7 (nov vhod), 10, 13, 13 A.

  Slovesno smo namenu predali nov koronarograf in angiograf

  Konec lanskega in v začetku letošnjega leta sta se zaključila dva investicijska projekta Ministrstva za zdravje v diagnostične naprave, ki jih za opravljanje svoje dejavnosti potrebuje naša bolnišnica. Projekta ureditve prostorov in nakupa nove opreme sta sofinancirala Ministrstvo za zdravje, ki je nabavilo angiograf in koronarograf ter Splošna bolnišnica Celje, ki je financirala gradbeno obrtniška instalacijska dela za pripravo prostora.

  Urgentni center Celje deluje

  V sredo, 30. 12. 2015 ob 7. uri zjutraj je začel delovati Urgentni center Celje, ki je lociran v novi stavbi, ki leži v središču bolnišničnega kompleksa Splošne bolnišnice Celje. V njem je obravnava zagotovljena vsem pacientom, ki potrebujejo nujno medicinsko pomoč, tako odraslim kot tudi otrokom. Izjema so le nosečnice po 20. tednu nosečnosti, ki nujno medicinsko pomoč potrebujejo v zvezi z nosečnostjo. Te morajo pomoč tudi v bodoče poiskati na Ginekološko-porodniškem oddelku.