Vpis pacientov na naročene preglede in posege poslej na vrstomatih

21. 07. 2017 ob 14:03
V Splošni bolnišnici Celje smo namestili deset vrstomatov, naprav preko katerih se bo poslej izvajal elektronski vpis pacientov na naročene preglede in posege.

Vrstomat je naprava, ki je enostavna za uporabo. Vsi pacienti, ki so na podlagi napotnice naročeni na pregled oziroma poseg, se ob prihodu v bolnišnico registrirajo na tej napravi. Postopek je enostaven in poteka v par korakih.

Pacient v napravo vstavi zdravstveno kartico. Naprava preveri status njegovega osnovnega in dopolnilnega zavarovanja ter v napotni ambulanti odpre obravnavo. Pacient z urejenim zdravstvenim zavarovanjem prejme listek, na katerem so natisnjena navodila, v kateri ambulanti bo obravnavan in kdaj je predviden termin njegove obravnave. Nato sledi navodilom in se napoti pred ambulanto, v kateri bo opravil zdravstveno storitev.

Če ima pacient zaradi neurejenega zavarovanja ali neveljavne napotnice težave z vpisom oziroma z elektronsko registracijo, ga navodila usmerijo na vpisno mesto, na katerem mu bodo pomagali razrešiti nastalo situacijo.

V bolnišnici je nameščenih 10 vrstomatov. Štirje so v avli bolnišnične poliklinike, nasproti glavnega vpisnega mesta, po eden pa v Centru za dializo, na Oddelku za radiologijo, na Oddelku za otorinolaringologijo in cervikofacialno kirurgijo. v pritličju Gizele, na Ginekološko-porodniškem oddelku ter v stavbi, v kateri so ambulante Očesnega oddelka.