ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator Preskoči na vsebino
(03) 423 3000  |  info@sb-celje.si  |  Naročanje na: enarocanje@sb-celje.si

Prostovoljstvo

Delo prostovoljcev v bolnišnici predstavlja dopolnitev rednega dela zaposlenih in vanj ne sme posegati. Na bolnišničnih oddelkih so osnovne aktivnosti krajšanje časa bolnikom, pogovor, branje, igranje družabnih iger, družabništvo, spremstvo na sprehodih ter nudenje čustvene in moralne podpore. V ambulantnem delu lahko prostovoljci skrbijo za dobro počutje pacientov, ki so brez spremstva in čakajo na prevoz z reševalnim vozilom ter pomagajo zdravstveno neogroženim pacientom s težavami pri gibanju. S svojim delom prispevajo h kakovosti bivanja v bolnišnici, blaženju stisk bolnikov in preprečevanju malodušja tistih, katerih zdravljenje traja dalj časa. Dnevi v bolnišnici namreč minevajo enolično in počasneje kot smo vajeni, še zlasti tistim, ki so brez svojcev oz. jih ti zaradi oddaljenosti ali obveznosti ne utegnejo obiskovati.

Za prostovoljca se lahko prijavi posameznik, ki je motiviran za delo z bolniki in njihovimi svojci, je empatičen, zanesljiv, spoštljiv, sposoben poslušanja, zaupnosti in sodelovanja v timu. Biti mora telesno in duševno zdrava oseba starejša od 15 let, ki ni bila in ni v kazenskem postopku. K opravljanju prostovoljstva se lahko prijavijo tudi interesne skupine prostovoljcev ali nevladne organizacije ter dijaki srednjih šol pod vodstvom šolskega mentorja. 


Kako se vključiti v prostovoljno delo?

Vsi, ki bi se želeli vključiti v prostovoljstvo, prve informacije dobijo:

  • po telefonu na tel. št. tajništva pomočnice direktorja za področje zdravstvene nege:  03 423 30 72 oz. 
  • preko e-naslova. inge.kobe1@sb-celje.si kontaktirajo koordinatorico prostovoljstva v naši bolnišnici. 

Koordinatorica prostovoljstva v naši bolnišnici je Inge Kobe, dipl. m. s..

Prepričani smo, da so med nami posamezniki, ki si želijo novih izzivov, in bi v takšnem delu našli osebno zadovoljstvo. Zato vse, ki ste pripravljeni svoj čas in energijo podariti našim bolnikom, z veseljem vabimo k sodelovanju. 

Veselimo se sodelovanja z vami!