ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator Preskoči na vsebino
(03) 423 3000  |  info@sb-celje.si  |  Naročanje na: enarocanje@sb-celje.si

Obiski pacientov

Od srede, 1. februarja 2023, bomo v Splošni bolnišnici Celje delno sprostili obiske hospitaliziranih pacientov. Obiski bodo mogoči dvakrat tedensko in sicer ob sredah in nedeljah v terminu, ki velja za posamezni oddelek. Pacienta lahko obišče ena zdrava oseba, obisk pa lahko traja 15 minut.


Od nedelje, 2. aprila 2023 bodo ponovno dovoljeni obiski pacientov, ki se zdravijo na Oddelku za bolezni prebavil. Na ostalih bolnišničnih oddelkih, ki so imeli prepoved obiskov, so obiski ponovno dovoljeni v okviru gornjih navodil. 


Omejitev obiskov ne velja:

  • za kritično bolne in umirajoče paciente, pri katerih so ves čas omogočeni obiski po presoji zdravnika,
  • za otroke, ki so sami hospitalizirani na Otroškem oddelku in ORL oddelku in jih lahko hkrati obišče en starš ali skrbnik, ki je zdrav;
  • za zdrave očete novorojenčkov, ki lahko mamice z novorojenčki obiščejo za 15 minut vsak dan med 15.30 in 16. uro.

Spremstvo porodnice pri porodu je dovoljeno.

Obiskovalci, ki bodo lahko prihajali na obiske v bolnišnico, morajo biti zdravi. Na obisk morajo priti s svojo obrazno zaščitno masko, ki ne sme biti iz blaga. Namestiti si jo morajo pred vstopom v bolnišnico in jo nato nositi ves čas obiska. Brez zaščitne maske vstop v bolnišnico ni dovoljen. Pred vstopom na bolnišnični oddelek je obvezno tudi razkuževanje rok.

Obiskovalci se morajo med obiskom bolnišnice ravnati tudi po ostalih priporočilih NIJZ,...) ter upoštevati navodila zdravstvenega osebja.