(03) 423 3000  |  info@sb-celje.si  |  Naročanje na: enarocanje@sb-celje.si

Obiski pacientov

Zaradi epidemiološke situacije so prepovedani obiski vseh hospitaliziranih pacientov, z izjemo:

  • pacientov, ki so kritično bolni,
  • otrok, ki so hospitalizirani brez spremstva starša ali skrbnika.

Obiski  kritično bolnih pacientov so omejeni na eno osebo, ki izpolnjuje pogoj PCT. Trajajo lahko največ 15 minut v času med 15. in 16. uro. 

Otroke, ki so sami hospitalizirani na Otroškem oddelku in ORL oddelku, lahko eden od staršev ali skrbnikov, ki izpolnjuje pogoj PCT, obišče med 14. in 18. uro. Obiskovalec lahko pri otroku ostane pol ure. 

Spremstvo porodnice pri porodu je dovoljeno.

Obisk posameznega pacienta bo mogoč z dovolilnico, ki jo bo izdal odgovorni zdravnik. Obiskovalci bodo lahko v bolnišnico vstopili le skozi naslednje vhode:

  • vhod št. 14 za Otroški oddelek,
  • vhod št. 9 za Ginekološko-porodniški oddelek,
  • vhod št. 11 za Oddelek za infekcijske bolezni in vročinska stanja,
  • vhod št. 6 za vse ostale bolnišnične oddelke.

Varnostniki in zdravstveno osebje na teh vhodih bodo imeli informacijo o upravičenosti obiska posameznega obiskovalca.

Obiskovalci morajo za obisk v bolnišnici izpolnjevati PCT pogoj (ali so bolezen preboleli, bili cepljeni oz. imajo negativni test na covid-19), ki ga bodo preverjali varnostniki in zdravstveno osebje na vhodih v bolnišnico. Obiskovalcem, ki nimajo potrdila PCT ali negativnega PCR testa na covid-19, ki ni starejši od 72 ur ali negativnega HAGT testa na covid-19, ki ni starejši od 48 ur, vstop v bolnišnico ni dovoljen.

Vsi obiskovalci morajo biti zdravi. Na obisk morajo priti s svojo obrazno zaščitno masko, ki ne sme biti iz blaga. Namestiti si jo morajo pred vstopom v bolnišnico in jo nato nositi ves čas obiska. Brez zaščitne maske vstop v bolnišnico ni dovoljen. Obiskovalci se morajo med obiskom bolnišnice ravnati tudi po ostalih priporočilih NIJZ (razkuževanje rok, medosebna distanca,...) ter upoštevati navodila zdravstvenega osebja.