(03) 423 3000  |  info@sb-celje.si

Za bolnike, ki prihajajo na preglede


Kaj morate vedeti, ko dobite datum za pregled v SB Celje


Prijava na vrstomatu


Pacienti, ki v bolnišnico prihajate na naročene preglede in posege, ob prihodu v bolnišnico opravite administrativni vpis na enem od vrstomatov. 

Vrstomat je naprava, ki je enostavna za uporabo. Vsi pacienti, ki so na podlagi napotnice naročeni na pregled oziroma poseg, se ob prihodu v bolnišnico registrirajo na tej napravi. Postopek je enostaven in poteka v par korakih.

Pacient v napravo vstavi zdravstveno kartico. Naprava preveri status njegovega osnovnega in dopolnilnega zavarovanja ter v napotni ambulanti odpre obravnavo. Pacient z urejenim zdravstvenim zavarovanjem prejme listek, na katerem so natisnjena navodila, v kateri ambulanti bo obravnavan in kdaj je predviden termin njegove obravnave. Nato sledi navodilom in se napoti pred ambulanto, v kateri bo opravil zdravstveno storitev.

Če ima pacient zaradi neurejenega zavarovanja ali neveljavne napotnice težave z vpisom oziroma z elektronsko registracijo, ga navodila usmerijo na vpisno mesto, na katerem mu bodo pomagali razrešiti nastalo situacijo.

V bolnišnici je nameščenih več kot 10 vrstomatov. Štirje so v avli bolnišnične poliklinike, nasproti glavnega vpisnega mesta, po eden pa v Centru za dializo, na Oddelku za radiologijo, na Oddelku za otorinolaringologijo in cervikofacialno kirurgijo. v pritličju Gizele, na Ginekološko-porodniškem oddelku, na otroškem oddelku ter v stavbi, v kateri so ambulante Očesnega oddelka.

  • Vrstomati v avli bolnišnične poliklinikeVrstomati v avli bolnišnične poliklinike
  • VrstomatVrstomat
  • Navodila za uporaboNavodila za uporabo