(03) 423 3000  |  info@sb-celje.si  |  Naročanje na: enarocanje@sb-celje.si

Za bolnike, ki prihajajo na preglede


Kaj morate vedeti, ko dobite datum za pregled v SB Celje


Pacienti, ki prihajajo na specialistično ambulantno obravnavo in ne izpolnjujejo pogoja cepljenosti (C) ali prebolelosti covida19 (P), lahko zaradi sprostitve ukrepov v prihodnje v bolnišnico vstopajo na podlagi epidemiološke triaže. Ta bo opravljena na vhodih v bolnišnico. Za določene visoko rizične preglede, pri katerih je zaradi nastanka aerosolov tveganje za prenos okužbe večje, bomo še naprej izvajali testiranje v bolnišnici.

Pacienti, ki bodo takšno testiranje pred pregledom morali opraviti, bodo s tem seznanjeni že v vabilu na specialistični pregled ali diagnostični poseg. Tudi v novi uredbi pa ostaja obvezno testiranje pacientov ob sprejemu v bolnišnico.


Prijava na vrstomatu


Pacienti, ki v bolnišnico prihajate na naročene preglede in posege, ob prihodu v bolnišnico opravite administrativni vpis na enem od vrstomatov. 

Vrstomat je naprava, ki je enostavna za uporabo. Vsi pacienti, ki so na podlagi napotnice naročeni na pregled oziroma poseg, se ob prihodu v bolnišnico registrirajo na tej napravi. Postopek je enostaven in poteka v par korakih.

Pacient v napravo vstavi zdravstveno kartico. Naprava preveri status njegovega osnovnega in dopolnilnega zavarovanja ter v napotni ambulanti odpre obravnavo. Pacient z urejenim zdravstvenim zavarovanjem prejme listek, na katerem so natisnjena navodila, v kateri ambulanti bo obravnavan in kdaj je predviden termin njegove obravnave. Nato sledi navodilom in se napoti pred ambulanto, v kateri bo opravil zdravstveno storitev.

Če ima pacient zaradi neurejenega zavarovanja ali neveljavne napotnice težave z vpisom oziroma z elektronsko registracijo, ga navodila usmerijo na vpisno mesto, na katerem mu bodo pomagali razrešiti nastalo situacijo.

V bolnišnici je nameščenih več kot 10 vrstomatov. Štirje so v avli bolnišnične poliklinike, nasproti glavnega vpisnega mesta, po eden pa v Centru za dializo, na Oddelku za radiologijo, na Oddelku za otorinolaringologijo in cervikofacialno kirurgijo. v pritličju Gizele, na Ginekološko-porodniškem oddelku, na otroškem oddelku ter v stavbi, v kateri so ambulante Očesnega oddelka.

  • Vrstomati v avli bolnišnične poliklinikeVrstomati v avli bolnišnične poliklinike
  • VrstomatVrstomat
  • Navodila za uporaboNavodila za uporabo