ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator Preskoči na vsebino
(03) 423 3000  |  info@sb-celje.si  |  Naročanje na: enarocanje@sb-celje.si

Za bolnike, ki prihajajo na preglede


Prijava na vrstomatu


Pacienti, ki v bolnišnico prihajate na naročene preglede in posege, ob prihodu v bolnišnico opravite administrativni vpis na enem od vrstomatov. 

Vrstomat je naprava, ki je enostavna za uporabo. Vsi pacienti, ki so na podlagi napotnice naročeni na pregled oziroma poseg, se ob prihodu v bolnišnico registrirajo na tej napravi. Postopek je enostaven in poteka v par korakih.

Pacient v napravo vstavi zdravstveno kartico. Naprava preveri status njegovega osnovnega in dopolnilnega zavarovanja ter v napotni ambulanti odpre obravnavo. Pacient z urejenim zdravstvenim zavarovanjem prejme listek, na katerem so natisnjena navodila, v kateri ambulanti bo obravnavan in kdaj je predviden termin njegove obravnave. Nato sledi navodilom in se napoti pred ambulanto, v kateri bo opravil zdravstveno storitev.

Če ima pacient zaradi neurejenega zavarovanja ali neveljavne napotnice težave z vpisom oziroma z elektronsko registracijo, ga navodila usmerijo na vpisno mesto, na katerem mu bodo pomagali razrešiti nastalo situacijo.

V bolnišnici je nameščenih več kot 10 vrstomatov. Štirje so v avli bolnišnične poliklinike, nasproti glavnega vpisnega mesta, po eden pa v Centru za dializo, na Oddelku za radiologijo, na Oddelku za otorinolaringologijo in cervikofacialno kirurgijo. v pritličju Gizele, na Ginekološko-porodniškem oddelku, na otroškem oddelku ter v stavbi, v kateri so ambulante Očesnega oddelka.

Od 13. julija 2022 je v SB Celje ponovno obvezna uporaba obrazne zaščitne maske tipa IIR (kirurška zaščitna maska). Uporaba obrazne zaščitne maske je obvezna v času gibanja po bolnišnici in pri vseh stikih z zdravstvenim osebjem in ostalimi pacienti in sicer tako za paciente kot tudi za njihove spremljevalce in obiskovalce. 

Število spremljevalcev pacientov je ponovno omejeno na eno zdravo osebo.

Tako paciente kot njihove spremljevalce in obiskovalce prosimo, da izvajajo osnovne ukrepe za omejevanje prenosa okužb, kot so razkuževanje rok ter spoštovanje medosebne razdalje.

  • Vrstomati v avli bolnišnične poliklinike
  • Vrstomat
  • Navodila za uporabo